• -05-18
  • -05-18
  • -05-18 2216
  • -05-18
  • -05-18
  • -05-18 2218
  • -05-18
  • -05-18 2219
  • -05-18
  • -05-18 2220
  • -05-18
  • -05-18
Nézsa cimer

Hírek

Rétsági Járóbeteg Szakellátó Központ

A Rétsági Járóbeteg Szakellátó Központ 2011 április 4.-én kezdte meg működését. Az intézmény Európai Uniós forrásból mintegy egymilliárd forintos költségvetésből a rétsági laktanya területén került kialakításra. A teljes költség közel egyharmadát a világszínvonalú eszközpark fejlesztésére fordítottuk. Ennek köszönhetően elmondható, hogy ma Nógrád megyében Rétságon található az egyik legmodernebb röntgen és ultrahang berendezés, valamint szemészeti vizsgálóegység is. Valamennyi rendelésünk megfelel a szakmai feltételeknek, így alkalmas a kornak és az orvostudomány jelenlegi állásának megfelelő egészségügyi ellátás nyújtására.

A szakmai feladat ellátására igyekeztünk olyan szakorvosokat megnyerni, akik az elmúlt években méltán vívták ki a lakosság elismerését. E munka eredményeként több területről sikerült szakorvosokat hívnunk, így Balassagyarmatról, Vácról és Budapestről is érkeznek munkatársaink. Jelenleg 29 szakorvossal és 21 szakdolgozóval biztosítjuk az egészségügyi ellátás zavartalanságát. Meggyőződésünk, hogy a szakmai felkészültség mellett kiemelt fontosságot kell tulajdonítani a betegeinkkel való kommunikációra, ezért minden munkatársunktól elvárjuk az udvarias segítő magatartást.

Az intézmény 15 szakrendelése mellett rendelkezik röntgen és ultrahang diagnosztikával, komplex fizikoterápiás egységgel, továbbá laboratóriumi mintavételi helyként is működünk. A járóbeteg szakellátás mellett 2011. szeptember 01-től megnyitottuk nappali ellátásunkat, ahol napi nyolc órában hat ágyon tudjuk fogadni betegeinket infúziós, fiziko és mozgásterápiára.  Otthoni szakápolási szolgálatunk Rétság kistérség területén lehetőséget biztosít a beteg otthonában a beteg számára térítésmentes szakápolási, gyógytorna, a későbbiekben elektroterápia igénybevételére.

A rendelő kialakítása és szakmai terjedelme tervezése során nagy gondot fordítottunk arra, hogy ne csak az alapszakmák de azon szakterületek is elérhetők legyenek, ahol országszerte csak hosszú várakozás után fogadják a betegeket, így kiemelném a szemészet, kardiólógia, reumatológia és ortopédiai szakrendeléseket valamint az ultrahang diagnosztikát

Rendeléseink túlnyomórészt az egészségbiztosítás keretében vehetők igénybe, de vannak egyedi ajánlataink foglalkozás-egészségügyi, személyre, vagy rizikócsoportra szabott szűrővizsgálatok tekintetében.

A betegek kényelme érdekében szakrendeléseink előjegyzés alapján vehetők igénybe, az előjegyzés során felvesszük személyes adataikat és nagyon fontos, hogy olyan elérhetőséget is kapjunk, amelyen rendkívüli esetben értesíteni tudjuk, tájékoztatást adunk arra nézve is, hogy szükséges-e beutaló az adott rendelésre. Tekintettel a korlátozott lehetőségeinkre telefonos előjegyzésre munkanapokon 10 és 14 óra között van lehetőség az 35 550-570 telefonszámon.

Szakmai fejlesztési terveink között szerepel a diabetológiai, érsebészeti és andrológiai szakrendelés indítása.

Azt reméljük, hogy a lakosság eddigi tevékenységünkkel elégedett és a jövőben mind nagyobb számban választanak minket egészségügyi ellátásuk színhelyéül. Az is örömünkre szolgálna, ha észrevételeikkel, javaslataikkal segítenék munkánkat annak érdekében, hogy a térség számára az adottságainkat is fegyelembe véve a legjobb minőségű egészségügyi szolgáltatást nyújthassunk. Nem felejthetjük el, hogy ez a rendelő a lakosságnak épült, vegyék hát birtokba!

Ha további információra van szüksége látogasson el honlapunkra www.retsagrendelo.hu .

A rendelési odők megtekinthetők  itt .

Ez a weboldal cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.