eMagyarország pont:

Turul Teleház és községi könyvtár

2618 Nézsa, Park u. 1.

ID száma: 1693

eTanácsadó az eMagyarország ponton:

Szarka Péter

e-mail:

solyommadar (kukac) gmail (pont) com

eMagyarország Centrum

KIHOP pont Nézsán: Turul Teleház és Könyvtár

Üdvözöljük a Községi könyvtár és Teleház oldalán

2001-től működik Nézsán a Turul Teleház, melynek létrejötte a Nézsai Kulturális és Faluszépítő Egyesületnek köszönhető.

A Polgármesteri Hivatal épületében, a valamikori Tanácsteremben kapott helyet Nézsa új közösségi tere - ezt a helyiséget a községi Önkormányzat térítésmentesen bocsátotta az Egyesület rendelkezésére. További támogatást jelent azóta is az egyesületnek, hogy a felmerülő rezsiköltséget A Polgármesteri Hivatal fedezi.

Az induláskor még csak betárcsázós, majd később, a KÖZHÁLÓ program keretében szélessávú internet-kapcsolattal.

2006-tól ugyanitt kapott helyet a mintegy tíz év működési szünet után újraindult Községi Könyvtár, s ezzel többfunkciós térré vált a Teleház.

Időközben a Munkaügyi Központtal megállapodás született FIP-pont működtetésére is - mely sajnos csak többé-kevésbé működik és elsősorban internetes álláskeresésben merül ki a használata.

2007 végén a községi Önkormányzat együttműködési megállapodást kötött az Apertus közalapítvánnyal internetalapú oktatási programokhoz helyszín biztosítására. E szerződés keretein belül az Alapítványnak köszönhetően korszerűsödhetett a Könyvtár-Teleház számítógép állománya. A gépek ugyan alapítványi tulajdonban vannak, de programjukon kívül természetesen a Könyvtár-Teleház a nagyközönség suzolgálatába állíthatja őket.

A Turul Teleház és Könyvtár (eMagyarország pont) címe:

2618 Nézsa
Park u. 1.

telefon: 06 35 530 070
e-mail: kihop(kukac)nezsa(pont)hu

Az oldalon található minden tartalom (képek, videók, cikkek és egyéb szövegek) a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.

Link firefox.hu Valid CSS!