• -05-18
  • -05-18
  • -05-18 2216
  • -05-18
  • -05-18
  • -05-18 2218
  • -05-18
  • -05-18 2219
  • -05-18
  • -05-18 2220
  • -05-18
  • -05-18
Nézsa cimer

Községi Könyvtár

Joachim Masannek: A vad focibanda – sorozat!

focibandaTe még nem hallottál a Vad Bandáról? Ez meg hogy lehet? Ha érdekel a foci, és vagány vagy, akkor itt az ideje, hogy összeismerkedjünk. A Vad Banda első részében tanúja lehetsz csapatunk születésének, és az első sorsdöntő mérkőzésnek a Legyőzhetetlenekkel. Vajon sikerül visszaszereznünk a pályát a környék rettegett csapatától? Találunk-e edzőt, aki segít minket? És a szüleink mellénk állnak a harcban? Mindezt megtudhatod, ha elolvasod ezt a könyvet. De csak akkor vedd a kezedbe, ha bírod az izgalmakat. Nem mimózáknak való, hanem Vadaknak, mint mi. Remélem, Te is nemsokára közénk tartozol! Vélemény a könyvről (első kötet): „Már régóta szemeztem a könyvvel, illetve a sorozattal: vajon milyen lehet ez a vagány című könyv? A végső lökést egyik olvasónk anyukája adta, aki mesélte, hogy náluk, a családban mindenkinek nagy kedvenc a könyv, még neki is! És kiemelte, hogy a szülők is tanulhatnának belőle, hogyan viszonyuljanak csimotájukhoz. Várólistára került a könyv, és végül az elolvasását a Könyvkirály játékunk gyorsította meg, ugyanis most indul majd az újabb évad, ilyenkor újdonságokkal bővül a lista. Miért kerül be a Könyvkirályba?

  1. Sikerélménye van annak, aki elolvassa, ugyanis nagyon haladós a könyv. Egyrészt a tipográfia is elég szellős, illetve a történet úgy van felfűzve, hogy egyik fejezet vége után már rögtön ugrik is az olvasó a következőre, hogy kielégítse kíváncsiságát. Haladós a könyv, mert nem kell túl sokat gondolkozni rajta, csak követni az eseményeit. Ha idegen szó kerül bele, arra ott a szómagyarázat.
  2. Élvezetesen ír a focizásról, látványosan írja le a játékokat, meccseket, focibarátoknak ez külön élmény lehet. A sztori a Pál utcai fiúkéhoz hasonló: a Vad Foci Banda focipályáját el akarja foglalni a Legyőzhetetlenek bandája (csupa félelmetes figurával), és egy mindent eldöntő focimeccsel dől el, kié is lesz a „használati jog”.
  3. A szereplőkkel is könnyen azonosulhat a célközönség, nem ciki könyvet olvasni ilyen vagány, „vad” fiúkról. Így bátran ajánlható az olvasástól vonakodó fiúknak: ha bejön nekik, rögtön készen áll egy 13 kötetes sorozat, ennek végigolvasásával bele is „rázódhat” az olvasásba.
  4. Ami a gyereket nem érdekli, de a játékunkhoz egy szempont: a történetnek van egy kis tanulsága. A főhősök vagány fiúk, de nem szuperhősök, hús-vér emberek, hibákkal, gyengeségekkel. De ezeket le lehet győzni. Hisz a jó játékhoz nemcsak a fizikai erőnlét, technikai bravúr, hanem a csapatszellem is hozzátartozik. Erre kell ráébrednie Leónak is még az utolsó pillanatban, különben késő… Ehhez viszont kell egy jó edző és jó barátok, valamint a bizalom és a megbocsátás.

A szöveg: https://moly.hu/konyvek/joachim-masannek-leo-a-cselkiraly

A szerzőről:

A neves német író-forgatókönyvíró, Joachim Masannek neve jól ismert a magyar gyerekek körében is: az elmúlt tíz évben A vad focibanda című sikerszériája több ezer gyerkőcnek volt meghatározó olvasmányélménye világszerte. A szerző Honky Tonk kalózok című új könyvsorozata térben és időben is különleges kalandokat ígér, s legalább ennyi kis- és nagykamaszt fog magával ragadni, mint a „Vad banda” szereplőinek élete!

A sorozat kötetei kölcsönözhetők a könyvtárban!

Ez a weboldal cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.